Les restriccions de trànsit tornen a Cork a l’agost

Les restriccions de trànsit tornen a Cork a l’agost Saint Patrick's Street a Cork / Foto: Liffey

El primer intent va fracassar després de només tres setmanes arran de la pressió dels comerciants del centre de Cork però a partir del nou d'agost hi tornaran a haver restriccions de trànsit a Saint Patrick's Street, el carrer més comercial de la ciutat; així doncs, cada tarda, de tres a dos quarts de set, per aquesta via només hi podran circular autobusos, taxis, serveis d'emergència, vianants i ciclistes; per contra, els vehicles privats hauran d'anar per alguna altra banda.

La mesura, emmarcada dins la City Centre Movement Strategy, és igual que la de l'abril però en aquesta ocasió s'ha estudiat més el tema amb els afectats, sobretot els comerciants, que a l'abril van veure com la venda disminuïa de manera notòria. En aquest sentit, es promourà l'accés al centre però només als que no hi vagin amb cotxe, amb mesures com una reducció del 50% del preu de la zona blava, més connexions amb el centre des dels aparcaments d'enllaç (park and ride) i més autobusos.

A l'abril, tot i que les queixes dels comerciants van donar una imatge molt negativa de la mesura, el temps de trajecte d'alguns autobusos va millorar fins a un 28% i és per això que els regidors municipals, lluny d'acomodar-se a les exigències dels comerciants i tot i el possible desgast d'imatge, han volgut tornar-ho a intentar.

Segons dades oficials, en aquest moment la congestió a la ciutat és més gran que no pas durant el punt àlgid del boom econòmic anterior, cap al 2007, i dos terços dels aproximadament 110.000 vehicles que entren a Cork cada dia passen pel centre, no per quedar-s'hi sinó com a ruta d'accés cap a altres llocs. D'altra banda, l'any passat 12,6 milions de persones van utilitzar el servei d'autobús i cada dia van passar uns 1.000 autobusos per Saint Patrick's Street.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt