La UCD elimina del campus les begudes amb sucre

La UCD elimina del campus les begudes amb sucre Presstatges amb begudes ensucrades / Foto: Liffey

La University College Dublin (UCD) ha estat el primer centre universitari d'Irlanda que ha prohibit la venda de begudes ensucrades al seu campus, seguint així la tendència actual de restringir el consum de begudes que contenen una gran quantitat de calories i que són una de les principals causes d'obesitat.

Així doncs, després d'una prova pilot de set setmanes, als 16 establiments de la UCD que venen begudes, tant bars com botigues, quioscos o màquines de venda automàtica, no hi ha res que contingui sucre. De tota manera, les principals marques mantenen la presència al campus mitjançant la seva gamma “diet” o les de zero calories; també es permet la venda de sucs, sempre que tinguin un 100% de fruita.

El debat sobre les begudes ensucrades ja fa anys que dura a la UCD i no sempre per motius de salut. En aquest sentit, l'any 2003 es va prohibir la venda de Coca-Cola com a protesta per la manera com la icònica marca nord-americana tractava els seus treballadors a Colòmbia. Tanmateix, després d'una moratòria de set anys, el 2010 es va aixecar la prohibició.

D'altra banda, la universitat ha dut a terme una enquesta entre 600 alumnes i professors per tal de comprovar si s'havia notat la manca d'aquestes begudes durant les set setmanes de prova pilot i un 75% dels que han respost ha reconegut que són consumidors de begudes ensucrades però que ni se n'havien adonat. L'enquesta també revela que una majoria d'estudiants donen suport, o no s'oposen, a la prohibició.

Pel que fa als comerços, la majoria han notat un augment de la venda de begudes sense sucre, més concretament del 7%.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt