Stoneybatter és el barri més gai (i hipster) d'Irlanda

Stoneybatter és el barri més gai (i hipster) d'Irlanda Els de daft.ie a Stoneybatter, Dublin 7 / Foto: daft.ie

Coincidint amb la Pride Week, Ronan Lyons, economista del web immobiliari daft.ie, ha agafat les dades del darrer cens, que va tenir lloc la nit del 24 d'abril del 2016, i ha fet un mapa amb una classificació dels deu barris més gais de la República. Lyons ha mirat el nombre d'habitatges a cada barri en què al cens es va respondre que hi vivien dues persones adultes (més grans de trenta anys) del mateix sexe, un criteri que podria incloure dos germans compartint casa i és per això que l'autor ha reconegut que les dades no són un 100% acurades. Amb tot, el prmer classificat ha estat Stoneybatter (Dublin 7).

De fet, el nom del barri guanyador, situat a la banda nord i relativament a prop del centre, no hauria de ser cap sorpresa perquè durant els darrers anys ha rebut un gran influx de modernets (hipsters), que l'han omplert de petits cafès, restaurants de menjar exòtic, espais culturals i botigues de roba estrafolària; de tota manera, Stoneybatter (La Carretera de les Pedres) continua conservant alguns pubs molt tradicionals com el Mulligan, que té la particularitat que no serveixen Guinness.

Els altres barris del Top 10 són Grand Canal Dock -on viu la majoria de treballadors de les icones d'internet establertes a la zona, coneguda com a Silicon Docks-, Christchurch, Dublin 8, Drumcondra, Ranelagh, Rathmines, Smithfield, East Wall i Dublin 1. En aquests barris, es va passar d'un 5,6% de parelles (o dues persones) del mateix sexe l'any 2011 a un 8% el 2016.

D'altra banda, segons l'informe de daft.ie, els barris gais solen ser més cars i durant els darrers cinc anys el preu de l'habitatge hi ha pujat un 72%; el factor gai també té un impacte sobre el lloguer que, de mitjana, és 150 euros més car que a la resta de barris.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt