Louth, el comtat més petit però el que té més sort

Louth, el comtat més petit però el que té més sort Seu de la National Lottery a Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

La National Lottery ha creuat dades sobre premis guanyats durant els darrers trenta anys, que és l'edat que té l'entitat de joc i apostes ara gestionada de manera privada, amb la població resident a cada comtat i ha revelat la classificació dels comtats més afortunats; en aquest sentit, on hi ha hagut més butlletes guanyadores del pot per càpita, 5,9 per cada 10.000 habitants, ha estat a Louth que, curiosament, és el comtat més petit d'Irlanda. El pot s'ha guanyat 76 vegades i els afortunats s'han repartit un total de 89 milions d'euros

La segona posició l'ocupa Donegal, amb 5,6 pots guanyats per cada 10.000 habitants; en aquest comtat de l'Ulster el pot s'ha guanyat 90 vegades i els guanyadors s'han embutxacat un total de 116 milions d'euros. La tercera posició és per al comtat de Mayo, que es veu que supleixen la seva mala sort als campionats de futbol gaèlic guanyant premis a la loteria; els de l'oest s'han emportat el pot 4,4 vegades per cada 10.000 habitants, sumant 58 pots i acumulant 103 milions d'euros.

La quarta posició és per a Dublin, amb 4,25 pots per cada 10.000 habitants; evidentment, per ser el comtat més poblat, amb uns 1,3 milions d'habitants, en números absoluts el comtat de la capital és líder indiscutible: 572 pots guanyats i 872 milions d'euros acumulats. A l'altra banda de la classificació hi ha el comtat de Laois, amb 1,53 pots per cada 10.000 habitants i amb un magre import acumulat de només 24 milions d'euros en trenta anys.

Segons Dermot Griffin, director general de la National Lottery, per cada euro jugat a la loto es destinen trenta cèntims a projectes de múltiples àmbits com esport, joventut, salut, comunitats locals, arts, patrimoni i llengua gaèlica.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt