D30, el nou codi postal per a l’inner city dublinesa

D30, el nou codi postal per a l’inner city dublinesa Rètol de la campanya a Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin i la Road Safety Authority han endegat una vistosa campanya informativa amb la finalitat de comunicar els beneficis que té el fet de conduir a menys velocitat i alhora de fer saber als automobilistes que a bona part de l'inner city, és a dir, la zona de la capital que queda entre el Royal Canal al nord i el Grand Canal al sud, no es podrà circular a més de 30 km/h. De tota manera, aquest límit s'aplica als carrers residencials però no a les principals artèries viàries de la zona, on el límit es manté als 50 km/h.

La campanya de conscienciació juga amb els codis postals en què es divideix la ciutat, amb els números senars (Dublin 1, Dublin 3... fins al 17) als barris del nord i els parells (fins al 24) al sud, i consisteix a penjar rètols que indiquen que ara la zona ha canviat de codi; per exemple, el rètol (foto) que hi ha al popular barri de Phibsboro, situat a Dublin 7, diu que ara D7 ha esdevingut D30, fent referència al nou límit de velocitat que s'hi ha implantat.

Segons un portaveu municipal, la mesura pretén de conscienciar els veïns que els carrers han de tornar a ser llocs d'esbarjo i els ha convidat a recuperar-los per a les seves activitats després que durant moltes dècades hagin estat envaïts pels cotxes. A més, els beneficis seran per partida doble i és que la reducció de la velocitat també millorarà el medi ambient perquè es contaminarà menys.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt