L’edifici més alt d’Irlanda serà una torre de control

L’edifici més alt d’Irlanda serà una torre de control La nova torre de control en construcció / Foto: Liffey

La futura torre de control de l'aeroport de Dublin continua guanyant alçada i amb els seus vuitanta-set metres serà l'estructura habitada més alta d'Irlanda, superant en un 60% el Liberty Hall, on hi ha la seu del sindicat Siptu i que és l'edifici més alt del centre de Dublin. De tota manera, tampoc cal gaire alçada per a ser l'edifici més alt de Dublin perquè la capital irlandesa és una ciutat molt baixa, amb la majoria d'edificis no superant els dos o tres pisos.

La nova torre de control estarà enllestida l'any 2020 i serà necessària un cop s'acabi la construcció d'una nova pista, al nord i en paral·lel a la pista principal, que hauria d'entrar en funcionament l'any 2021. La nova torre està situada al costat de l'actual, que amb la seva alçada no permetria de visualitzar la totalitat de la nova pista, i costarà uns cinquanta milions d'euros.

Amb tot, la construcció de la tercera pista podria retardar-se si comença l'habitual estira-i-arronsa facilitat pel farragós procés de sol·licitud de permís d'obres en què qualsevol persona pot presentar al·legacions, que sol acabar amb un teva meva judicial entre les diverses parts implicades i que en alguns casos, com el centre de dades que Apple volia construir a Athenry (Comtat de Galway), acaba per tombar tot el projecte.

Un altre assumpte que ha sortit a la llum durant les darreres setmanes és que, a parer d'alguns pilots, la nova pista serà massa curta i no permetrà de fer operacions als avions més grans, limitant així el potencial de l'aeroport dublinès, sobretot en els vols intercontinentals en què les companyies aèries utilitzen avions de gran capacitat, com l'Airbus A380, que només podria aterrar o enlairar-se per la pista principal actual.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt