L'edifici més lleig de Phibsboro se salva de l'enderroc

L'edifici més lleig de Phibsboro se salva de l'enderroc El centre comercial de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, ha donat el seu vistiplau al projecte de remodelació del centre comercial de Phibsboro (Dublin 7) presentat pels promotors immobiliaris Derek Poppinga i Peter Leonard, que preveuen de fer un rentatge de cara total a aquest equipament construït durant els anys seixanta del segle passat i que amb el seu formigó gris i fred és considerat com un dels edificis més lletjos de la ciutat.

La remodelació, que requerirà la inversió d'uns cinquanta milions d'euros, inclourà la construcció d'apartaments que allotjaran 341 estudiants en diversos blocs de fins a set pisos i l'ampliació de l'espai dedicat a establiments comercials i oficines, amb una superfície disponible tres vegades més gran que ara. Part de l'espai se li “robarà” a l'atrotinat Dalymount Park, l'estadi on juga el Bohemians, que també serà enderrocat i reconstruït en un projecte diferent i que un cop acabat serà compartit amb el Shelbourne FC.

Pel que fa a l'element més distintiu del centre comercial actual, la torre de set pisos situada a l'extrem nord, no s'enderrocarà, com volien els promotors, perquè no són propietaris de la planta baixa, ocupada pel supermercat Tesco i per un local de la cadena de menjar ràpid Eddie Rockets. De tota manera, la torre serà recoberta amb una malla metàl·lica, incloses les antenes del terrat, que li hauria de donar un aspecte futurista, si bé alguns veïns que van presentar al·legacions a An Bord Pleanála han alertat que semblarà una gàbia.

La remodelació d'aquest centre comercial ja va ser proposada per l'ajuntament l'any 2008, que preveia de construir un “village” amb botigues i apartaments ocupant tot el Dalymount Park i enviant els Bohemians a un camp proper a l'aeroport però, com molts altres projectes sorgits durant el Celtic Tiger, amb l'esclat de la bombolla va haver de ser desat al calaix a l'espera de temps millors.

El centre comercial va passar a mans de la NAMA, el banc estatal d'actius tòxics, i l'any 2016 va ser comprat per uns 17 milions d'euros. Amb relació a l'estadi, l'ajuntament el va comprar al Bohemians l'any 2015 per 3,8 milions d'euros.

Font: Irish Times

Torna a dalt