Amenaça de vaga al Luas arran d'una disputa pel dinar

Amenaça de vaga al Luas arran d'una disputa pel dinar Un comboi del Luas a Constitution Hill, Dublin 7 / Foto: Liffey

Els conductors del Luas han amenaçat de fer vaga si no es resol el problema sorgit arran de l'entrada en servei, el passat mes de desembre, del Luas Cross City, el tram que allarga la línia verda des de Saint Stephen's Green (Dublin 2) fins a Broombridge (Dublin 15). Fins llavors, tots els conductors paraven a dinar a la cantina que hi ha a la cotxera de Sandyford (Dublin 18), però ara, per temes logístics, 12 conductors de 67 de dilluns a divendres i 1 de 12 el dissabte, han de dinar a la cantina de la nova cotxera de Broombridge. El diumenge no hi ha cap conductor afectat.

El problema és que tots els conductors comencen la jornada laboral a Sandyford, on sempre havien deixat el dinar a la nevera de la cantina, però ara, els que han de dinar a Broombridge han de carregar el menjar a la cabina del tramvia fins a l'hora de dinar i evidentment, si passen unes quantes hores el menjar perd la frescor. Segons el sindicat Siptu, que representa els conductors, això fa que n'hi hagi alguns que prefereixin de no dur res i comprar-se el dinar en algun establiment de la zona, que és el mig del no-res, i això suposa un augment de la despesa.

Per la seva banda, Transdev, l'operador privat del tramvia, ha començat a analitzar si unes bosses que mantenen el menjar fred podrien solucionar el problema i és que el retorn a la situació inicial, és a dir, que tots els conductors puguin dinar a Sandyford, obligaria la companyia a contractar cinc conductors addicionals que farien augmentar els costos salarials uns 250.000 euros a l'any.

Amb tot, John Murphy, de la sectorial de transport a Siptu, ha denunciat que no és un tema de bosses refrigerants sinó que Transdev hauria d'haver pensat una solució quan va engegar el Luas Cross City. De fet, la disputa va començar en aquell moment i com que les parts no es van posar d'acord el cas va acabar al jutjat laboral, que va recomanar la utilització de les bosses refrigerants. Murphy ha afirmat que estudiaran la recomanació però que, d'altra banda, no descarta una vaga.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt