L’ÉIRE de Bray Head llueix blanc i net com una patena

L’ÉIRE de Bray Head llueix blanc i net com una patena El senyal ÉIRE a Bray Head, Comtat de Wicklow / Foto: neat.ie via FB

A principi de l'estiu la sequera imperant va provocar diversos incendis (gorse fires), que van cremar unes quantes hectàrees, principalment de matoll, i un dels que més disrupció va causar va ser el de Bray Head (Comtat de Wicklow), que va durar uns quants dies i que fins i tot va obligar a tallar la circulació de trens entre Bray i Greystones en haver malmès la catenària.

La sorpresa va arribar uns dies més tard quan un avió de la Garda va descobrir un senyal fet amb pedres amb la paraula ÉIRE i el número vuit. Aquest senyal, que havia romàs amagat pels matolls durant gairebé vuitanta anys, va formar part d'una iniciativa del govern de De Valera que tenia l'objectiu d'informar els pilots dels dos bàndols enfrontats durant la Segona Guerra Mundial que allò era Irlanda, que era un país neutral.

De tota manera, amb el moviment d'algunes pedres durant el temps transcorregut i el socarrim derivat de l'incendi, les lletres no es veien gaire, sobretot la primera E, però ara això ha canviat gràcies a la feina de quatre voluntaris liderats per l'empresari local Aidan O'Toole, que han recol·locat les pedres que s'havien dispersat i les han pintades, per la qual cosa l'ÉIRE torna a lluir com durant els seus dies de glòria, essent ben visible des de l'aire.

Segons un historiador local, el conjunt està fet amb unes quaranta tones de pedres, que un cop al seu lloc, han estat cobertes amb una pintura resistent a la pluja; en total se n'han fet servir uns cent litres, que han estat donats per Declan Carroll, un veí de la zona. Ara falta d'arreglar el número 8 i pintar-lo, una tasca que els voluntaris duran a terme durant els caps de setmana vinents.

Qui estigui interessat a fer de voluntari pot contactar el grup mitjançant l'adreça Hello @ neat.ie (sense espais).

Pots mirar el vídeo AQUÍ 

Font: The Journal.ie

Torna a dalt