Porta a porta a Valentia Island pel cas Kerry Babies

Porta a porta a Valentia Island pel cas Kerry Babies La White Strand a Cahersiveen, Comtat de Kerry / Foto: citoki0815 via Flickr

El passat mes de gener la Garda va reobrir el cas conegut com els Kerry Babies, un episodi molt rocambolesc, digne d'un serial televisiu, que va deixar en estat de xoc una Irlanda que aleshores encara era molt tradicional i catòlica. Ara s'ha fet un pas més en la investigació amb l'inici d'un porta a porta a Valentia Island a fi de recollir mostres d'ADN i intentar determinar qui són els pares del qui des de llavors s'ha conegut com a “nadó John”.

La història dels Kerry Babies va començar quan el 14 d'abril del 1984 es va trobar el cos d'un nadó acabat de néixer surant a la platja White Strand de Cahersiveen (Comtat de Kerry) amb 28 ganivetades. Joanna Hayes, una jove de 25 anys de la zona que havia estat embarassada, va ser arrestada i va confessar haver matat el nadó.

De tota manera, uns dies més tard va canviar la declaració i va assegurar que havia tingut el nadó a la granja del pare de la criatura, Jeremiah Locke, un home casat i pare de família. Quan la policia va anar a la granja va trobar el cadàver d'un altre nadó; la família va explicar que havia mort just després de néixer i que l'havien enterrat sense dir res a ningú.

Si en un primer moment els investigadors van pensar que Hayes havia tingut bessons, les anàlisis de sang van donar un resultat que faria que el cas encara esdevingués més misteriós, puix que el nadó de la platja era del grup sanguini A i el de la granja de l'O; en aquest darrer cas coincidia amb el dels pares.

Així doncs, van començar a circular històries apuntant a una superfecundació, és a dir, que la dona havia mantingut relacions sexuals amb dos homes però, finalment, es va arribar a la conclusió que el nadó trobat a la platja, el John, no era fill de Hayes.

Gerry O'Carroll, un dels policies que va encarregar-se del cas, va reconèixer posteriorment que quan van fer les anàlisis de sang l'any 1984 anaven molt atrafegats i probablement van barrejar mostres d'altres casos. Tot aquest cúmul d'errors va deixar oberts molts interrogants que ara es pretenen respondre, essent un dels objectius principals de determinar qui era el John.

Segons la superintendenta Flor Murphy, que lidera l'equip policial encarregat del cas, des del gener fins ara s'ha fet molta feina, amb 9.000 hores acumulades i 225 línies d'investigació, tot i que recollir mostres d'ADN entre la població continua sent un dels punts més importants a l'hora de poder treure'n l'entrellat 34 anys després dels fets.

Murphy ha apel·lat als sentiments, afirmant que el nadó John mereix que es faci justícia i que se sàpiga la veritat, i ha fet una crida a tot aquell que sàpiga alguna cosa, encara que pugui semblar insignificant, sobre la identitat dels pares del John, que es posi en contacte amb la Garda per així poder tancar el cas definitivament.

Foto original

Torna a dalt