Augment de badocs que apareixen davant del Luas

Augment de badocs que apareixen davant del Luas El Luas a Blackhall Place, Dublin 7 / Foto: Liffey

L'era de les noves tecnologies, en què molts van mirant a la pantalla del seu telèfon sense parar atenció a tot allò que passa al seu voltant, ha fet que la feina de conductor de tramvia hagi esdevingut un autèntic malson i segons l'empresa Transdev, l'operador privat del Luas, l'ús del fre d'emergència cada vegada és una pràctica més habitual a causa dels que creuen les vies sense mirar si ve un tramvia.

En aquest sentit, Dervla Brophy, directora de Comunicacions de Transdev, ha explicat que enguany, de les 550 vegades que s'ha fet servir el fre d'emergència, que fa aturar el tramvia de manera abrupta, en 223 casos ha estat perquè un vianant s'ha posat davant del comboi; a més, la majoria estaven pendents del seu mòbil i fent servir auriculars o també hi ha els que van amb una dessuadora amb caputxa que no els permet de veure cap als costats a no ser que girin el coll.

Afortunadament, segons Brophy, en la majoria dels casos no ha arribat a haver-hi contacte entre el tramvia i l'espontani, només hi ha hagut 20 incidents d'aquesta mena, gràcies a l'habilitat dels conductors, que reben una formació específica a l'hora de preveure el comportament dels vianants. De tota manera, hi ha gent que és totalment imprevisible, com mostra el vídeo de Transdev (a sota).

Així doncs, Brophy ha aprofitat l'ocasió per a fer una crida a parar atenció, no només per la seguretat dels vianants sinó també per la dels passatgers del tramvia que, amb una frenada brusca, poden anar a terra i fer-se mal.

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt