L’antic lavabo públic de Kevin St podria ser un cafè

L’antic lavabo públic de Kevin St podria ser un cafè Els antics lavabos de Kevin Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin té la intenció de tornar a donar vida als antics lavabos públics soterrats situats a l'illa que hi ha a la confluència entre Kevin Street i New Street South (Dublin 8), que tot i que han romàs en desús durant més de vint anys es conserven prou bé. Segons un correu electrònic intern de l'ajuntament publicat mitjançant la Llei de Transparència Informativa (Freedom of Information Act), hi ha hagut diverses persones que han mostrat un gran interès per a donar-los un nou ús.

En aquest sentit, en cas que el pla tiri endavant i segons la correspondència que ha mantingut l'ajuntament, hi ha un pretendent que hi vol obrir un restaurant, un que hi vol posar un cafè i un altre que hi vol construir un habitatge. L'any passat l'ajuntament havia preparat un anunci a la recerca d'interessats per a obrir-hi un cafè o restaurant però finalment no es va publicar perquè els responsables municipals volien considerar més opcions per als 65,8 metres quadrats que hi ha disponibles.

La cruïlla formada pels carrers Kevin, New Street South, Dean i Patrick havia estat un punt calent del popular barri de The Liberties i és que a cada una de les quatre cantonades hi havia un pub (Kenny's, Quinn's, O'Beirne's i Lowe's); quan arribava l'hora de tancar els responsables de cada pub havien d'empènyer la clientela cap a fora i normalment sempre hi havia brega, fet pel qual el lloc era conegut com “Les Quatre Cantonades de l'Infern” (The Four Corners of Hell). Curiosament, en una de les cantonades ara hi ha un pub amb un nom que fa referència a aquella època: The Fourth Corner (La Quarta Cantonada).  

De tota manera, la febre del cotxe que va patir Dublin durant els anys setanta i vuitanta del segle passat va obligar els urbanistes a eixamplar carrers i en aquest cas concret es va crear una via de trànsit amb dos carrils per sentit, transformant les Quatre Cantonades de l'Infern en una trista i grisa cruïlla. Amb tot, els lavabos públics van sobreviure i actualment són una estructura protegida.

Font: The Irish Times

Torna a dalt