Dos segons addicionals per a travessar el carrer

Dos segons addicionals per a travessar el carrer Semàfor en verd per als vianants / Foto: Liffey

El ple municipal de Dublin celebrat ahir va aprovar d'allargar el temps de semàfor disponible per als vianants a l'hora de travessar el carrer i és que ara dura tan poc que, en els casos més extrems, molt sovint ja no està verd quan s'arriba a l'altra vorera. El temps addicional serà de dos segons, repartit entre un segon per al verd i un altre per al groc, o taronja, fet que va provocar algunes bromes perquè el Sinn Féin hi va votar a favor... a favor d'un orangista.

Per la seva banda, Ciarán Cuffe, líder dels Verds a Dublin i impulsor de la proposta, va mostrar la seva satisfacció per l'augment de temps disponible per als vianants, que serà molt benvingut per persones amb mobilitat reduïda, gent gran o famílies amb cotxet. En aquest sentit, Cuffe va assegurar que hi havia molta gent que li havia parlat sobre la dificultat de travessar el carrer, amb l'agreujant que el soroll en forma de bips continuats destinat a les persones amb problemes de visió afegeix pressió i és que fa la sensació com si digués "espavila!".

La majoria de semàfors de Dublin, uns 850 sobre els aproximadament 1.000 que hi ha a la ciutat, estan connectats a un sistema centralitzat anomenat Sydney Coordinated Adaptative Traffic System (SCATS), que programa el temps en verd i groc dels semàfors calculant que es pugui travessar el carrer anant a una velocitat mitjana d'1,2 metres per segon. Així doncs, el fet que estiguin connectats a l'SCATS farà que augmentar el temps del verd i del groc no tingui un cost d'implementació gaire elevat perquè, en principi, només s'hauria de reconfigurar el sistema.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt