Els centres de les ciutats més poblades guanyaran alçada

Els centres de les ciutats més poblades guanyaran alçada Febre constructora als Docklands, Dublin 1 / Foto: Liffey

La greu crisi d’habitatge que pateix Irlanda ha fet que ja no hi hagi cap excusa justificable per mantenir els límits d’alçada als edificis del centre de les ciutats i això farà que es guanyi una mica de verticalitat; així doncs, es preveu la fi del model que ha dominat l’urbanisme irlandès durant gairebé els darrers cent anys, és a dir, casa adossada amb planta baixa i un pis.

La nova normativa segueix les línies d’actuació proposades pel Pla Nacional d’Urbanisme, que ha determinat que l’increment de població hauria de ser absorbit pels centres urbans en lloc de construir zones noves. A més, s’incrementa el nombre permès d’apartaments d’una sola habitació, es redueix l’espai destinat als ascensors i s’elimina l’obligació de construir places d’aparcament, tot i que aquesta exempció només serà aplicable en zones que estiguin ben comunicades per transport públic.

Segons Eoghan Murphy, ministre d’Habitatge, a fi de copsar la gran demanda actual, que supera amb escreix l’oferta, no hi ha cap més opció que augmentar la densitat de les ciutats. De tota manera, això no suposarà una carta blanca a l’hora de tirar amunt i s’estudiaran els projectes immobiliaris un per un; en aquest sentit, hi haurà un criteri basat en l’entorn i si una nova construcció trenca la fesomia del lloc, no se li atorgarà el permís.

Una altra cosa que canvia és que els regidors municipals i comtals ja no podran imposar límits a les promocions immobiliàries i comercials com fins ara; evidentment, això no ha agradat gens a alguns regidors, com Ciarán Cuffe, líder dels Verds a Dublin, que ha mostrat la seva preocupació pels possibles problemes de trànsit generats per la concentració de gent en un punt concret, així com la retallada de poders de l’administració local.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt