The Long Stone abaixa la persiana després de 264 anys

The Long Stone abaixa la persiana després de 264 anys Façana del pub The Long Stone / Foto: The Long Stone via FB

Aquesta nit passada la capital irlandesa ha perdut un dels seus pubs més antics quan The Long Stone, establert a Townsend Street (Dublin 2) l’any 1754, ha abaixat la persiana definitivament posant punt final a 264 anys d’història. Durant tot aquest temps, el pub ha sadollat la set de diverses generacions d’irlandesos, amb menció especial per als estudiants del Trinity College que, com els quedava just al costat, sempre l’han tingut com un dels seus pubs predilectes.

Segons el responsable de l’establiment, Dan Ryan, ja feia temps que sabien que haurien de tancar però que així i tot, quan el moment ha arribat no ha estat fàcil de pair-ho, sobretot pel fet de ser un pub amb tanta història i amb una clientela molt heterogènia en què hi havia estudiants, locals (veïns del barri) i turistes a la recerca d’un pub com els de tota la vida.

De tota manera, una de les parts positives d'aquesta història és que la plantilla formada per 15 persones no perdrà la feina i serà redistribuïda per altres pubs del Murray Group, que l’ha gestionat durant els darrers onze anys i que, segons explica Ryan, ha estat un molt bon negoci atesa la seva centralitat i popularitat.  

Amb tot, The Long Stone, nom que té l’origen en la pedra llarga que els vikings feien servir per a indicar que havien conquerit les terres que hi havia al seu voltant, és una víctima més de la renovació d’aquesta zona de Dublin, que combina edificis antics amb altres de construïts a mitjan segle passat, quan la cultura del formigó va causar estralls al centre de la ciutat.

En aquest sentit, la lletgíssima Apollo House va ser enderrocada fa uns mesos i la Hawkins House, considerada un dels edificis més lletjos de Dublin, encara més que l’Apollo, anirà a terra ben aviat. A l’espai resultant s’hi construirà un complex mixt que combinarà oficines i comerços.

Font: The Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt