El Zoo de Dublin culpa el Papa de la davallada de visites

El Zoo de Dublin culpa el Papa de la davallada de visites Entrada al Zoo de Dublin / Foto: Wikipedia

La missa papal celebrada el passat mes d’agost al Phoenix Park va obligar la Garda a tancar tots els accessos a aquest parc urbà, un dels més extensos d’Europa, i el Zoo de Dublin, que n’ocupa una part, va haver de tancar durant tres dies per motius de seguretat, un fet que va permetre als animals de descansar una mica i és que després de la fàbrica de la Guinness, el zoo dublinès ocupa la segona posició a la classificació de llocs amb més visites.

El tancament de les instal·lacions va fer que es perdessin moltes visites, sobretot tenint en compte que era a l’estiu, que és el període de l’any en què hi ha més gent que va a veure les feres. En aquest sentit, Leo Oosterweghel, director del zoo, s’ha queixat que la visita papal ha estat un dels motius principals de la davallada d’uns 100.000 visitants en el global anual, passant dels 1,1 milions de persones l’any passat a 1,01 milions previstos per a enguany. El zoo només va tancar tres dies però la confusió creada pel dispositiu de seguretat va fer que els dies anteriors i posterior també hi hagués menys visitants.

De tota manera, Oosterweghel també creu que altres esdeveniments, com la gran nevada de final de febrer i principi de març que va paralitzar tot Irlanda, van fer que molts visitants potencials es quedessin a casa. Segons el director, tenir un dia de mal temps té un gran impacte en el nombre de visitants i pot suposar una disminució de 10.000 persones.  

Amb tot, malgrat les condicions adverses, tant per la climatologia com per la il·lustre visita papal, Oosterweghel, que fa 18 anys que dirigeix el zoo, assegura que els comptes de la casa continuen tenint els números de color negre, fet que demostra la solidesa del projecte que, d’altra banda, té un pla director molt ambiciós a implementar en els anys vinents.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt