Cerca de grua per als cotxes de la Garda que facin llufa

Cerca de grua per als cotxes de la Garda que facin llufa Presentació de vehicles nous de la Garda l'any 2015 / Foto: Garda via Twitter

Malgrat que amb la bonança econòmica i l’augment del pressupost la Garda ha pogut renovar una flota que fa uns anys queia a trossos, alguns cotxes patrulla continuen tenint problemes mecànics i han de ser remolcats per una grua; en aquest sentit, les darreres dades disponibles són de l’any 2016, quan es va requerir aquest servei en gairebé 2.000 ocasions, tot i que també s’ha de comptar accidents o danys provocats per brètols.

Bona part dels vehicles afectats van ser de la regió policial de Dublin, amb 784, seguida de la regió Sud, amb 178, i la regió Est, amb 148. En total, els trajectes fets per les grues van arribar als 146.436 quilòmetres. Pel que fa al tipus de vehicle, 1.897 van ser cotxes, 492 furgonetes, 129 motocicletes, 109 tot terrenys i 118 van ser classificats com a altres.

El problema que tants cotxes patrulla facin llufa no és només que queden fora de servei sinó també la factura, atès que la grua no fa concessions i cobra el mateix preu. Així doncs, ara, a fi de reduir el cost total de la grua, la Garda ha convocat un concurs públic perquè el servei el proveeixi una sola empresa a un preu i amb unes condicions raonables.

Els termes del contracte, que duraria quatre anys, són 250.000 euros l’any per a oferir el servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i amb un telèfon d’emergències únic. L’empresa haurà de demostrar que té el personal, la formació i l’equipament necessari per a prestar el servei amb garanties.

En cas d’accident, la grua hauria de remolcar el vehicle en menys de dues hores i per a altres casos el termini seria de 24 hores. Evidentment, com així ho mana la llei internacional en la matèria, els cotxes de la Garda no podrien ser remolcats a cap lloc fora de la República.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt