Dublin farà neteja de pals de senyalització sobrers

Dublin farà neteja de pals de senyalització sobrers Pal amb diverses direccions / Foto: Liffey

L’any 2016 l’ajuntament de Dublin va començar a retirar pals de senyalització plantats al carrer però que no feien cap servei, una tasca que va costar 5.000 euros però que no va ser gaire productiva perquè des de llavors fins ara només se n’han retirat uns cinquanta. Tanmateix, per a enguany s’ha previst d’accelerar el procés mitjançant la creació d’un registre amb coordenades i fotos de pals sobrers.

L’objectiu del registre és de saber quants pals s’han de retirar i així, cap a mitjan 2019, es podrà dissenyar un pla d’execució i pressupostar el cost aproximat de l’operació; l’objectiu és de facilitar la mobilitat als vianants i és que el Pla de Desenvolupament de Dublin per al període 2016-2022 va determinar que hi havia molta gent caminant pel centre de la ciutat però no gaire espai disponible.

Així doncs, la retirada de pals de senyalització hauria de permetre a l’ajuntament d’assolir el seu objectiu de fer dels carrers del centre de la ciutat uns espais de gran qualitat. D’altra banda, una primera estimació revela que un 20% de pals són sobrers i que una solució per a reduir encara més el seu nombre és de plantar pals i posar-hi diverses direccions, un sistema anomenat papallona (com el de la foto).

Font: The Irish Times

Torna a dalt