Més personal i més recursos per als US Preclearance

Més personal i més recursos per als US Preclearance Rètol indicant el US Preclearance a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Dublin i Shannon són els únics aeroports d’Europa on hi ha el servei de US Preclearance, que permet de passar tots els controls del departament d’Immigració dels Estats Units abans de pujar a l’avió i arribar a l’altra banda de l’Atlàntic com si fos un vol domèstic. Això genera tràfic addicional per als dos aeroports i és que hi ha passatgers que, després de passar-se unes quantes hores dins d'un avió, volen estalviar-se ensurts.

Les darreres dades disponibles, les del 2017, revelen que el servei va ser utilitzat per 1,7 milions de persones, 1,4 milions a Dublin i 300.000 a Shannon. En el cas de la capital, l’aeroport és el sisè d’Europa en nombre de connexions amb i des de l’Amèrica del Nord, amb un increment del 14% durant l’any passat, una tendència que es preveu que es consolidi en els anys vinents, sobretot a Dublin.

Així doncs, el govern irlandès ha decidit d’incrementar els recursos destinats al US Preclearance, tant en personal com en dispositius de seguretat, i el cost addicional serà sufragat pels dos aeroports, no pel contribuent. Immigració dels Estats Units continuarà pagant el mateix que fins ara, una contribució que cobreix el cost base de l'operatiu.

D’altra banda, no hi haurà cap canvi en els poders atorgats als funcionaris dels Estats Units presents a Dublin i a Shannon, que treballen sota jurisdicció irlandesa, per la qual cosa no duen armes de cap mena i no tenen cap potestat de fer complir la llei, és a dir, que no tenen l’estatus de policia, només determinen qui passa i qui no.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt