Pla per a enderrocar les “muralles” del Trinity College

Pla per a enderrocar les “muralles” del Trinity College Façana del Trinity a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

El Trinity College, la universitat més antiga de Dublin i que va obrir portes l'any 1562, ja fa segles que ocupa una gran extensió de terreny al bell mig de la ciutat però, per contra, no és un campus d’accés fàcil puix que no hi ha gaires punts d’entrada i els que hi ha, o no són gens amples o bé estan una mica amagats. Això fa que molta gent passi per fora però no hi entri; de fet, hi ha qui diu que el Trinity és com una ciutat emmurallada que viu d’esquena a tot el que hi ha al seu voltant.

De tota manera, aquesta situació podria canviar amb la implementació d’una iniciativa que pretén de fer del campus un lloc molt més accessible i de passeig, ampliant el nombre de punts d’entrada i fent-los ben visibles. En aquest sentit, Veronica Campbell, tresorera de la universitat, ha explicat que coneix gent que no ha entrat al Trinity fins a l’edat de quaranta o cinquanta anys tot i haver passat pel costat cada dia.

D’altra banda, la universitat continua invertint en la remodelació del campus, que en tenir quatre segles i mig d’història ha de fer mans i mànigues a fi d’adaptar-se al temps actual, en què els edificis antics i el paper han quedat obsolets amb les noves tecnologies. En aquest moment es treballa principalment a la zona més propera a Pearse Street, amb la construcció de la Trinity Business School així com d’una residència amb 250 habitacions per a estudiants.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt