Dublin, tercera ciutat del món amb el trànsit més lent

Dublin, tercera ciutat del món amb el trànsit més lent Trànsit dens a Phibsboro Road, Dublin 7 / Foto: Liffey

Un estudi de la consultora INRIX sobre congestió durant l’any 2018 i amb dades de dues-centes ciutats repartides entre trenta-vuit països diferents ha determinat que Dublin és la tercera on el trànsit és més lent, només superada per Bogotà, la primera, i Roma. En xifres de temps perdut, a la capital irlandesa els automobilistes es passen, de mitjana anual, 246 hores aturats en embussos, l’equivalent a deu dies. De tota manera, la part positiva és que això representa una reducció del 4% respecte a l’any anterior.

L’estudi també revela que Dublin té el centre urbà més lent de tot el món, amb una velocitat mitjana de només 9,6 km/h; en altres zones de la ciutat, la velocitat mitjana és de 18 km/h en hora punta i 45 km/h quan no hi ha trànsit. Amb tot, en la classificació global, en què es tenien en compte elements com el nombre d’habitants, la superfície, la distància recorreguda i els costs de tenir un cotxe, la ciutat millora i ocupa la posició 52.

Un element que explicaria les males xifres de Dublin, sobretot amb relació al centre, és que la capital irlandesa té el mateix problema que moltes altres ciutats que encara conserven un entramat de carrers que va dissenyar-se durant l’època medieval, quan el transport es feia en carro o a cavall, és a dir, que no hi ha grans artèries que puguin encabir un alt volum de vehicles sinó més aviat carrers no gaire amples que no poden copsar el trànsit dels temps moderns. A més, els carrers amples que hi ha al centre, com O’Connell, no tenen continuïtat en els seus extrems, fet que genera colls d’ampolla.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt