El Servei Naval acceptarà reservistes curts de vista

El Servei Naval acceptarà reservistes curts de vista Un nou recluta de la patrullera LÉ Samuel Beckett / Foto: Liffey

Ja fa anys que l’exèrcit pateix una sagnia sense aturador a les seves files arran de les dures condicions laborals sofertes per la tropa, tant d’hores de treball com de salari; en aquest sentit, la bonança econòmica fa que els reclutes potencials tinguin altres alternatives en el món laboral, puix que qualsevol feina és millor que no pas fer de soldat ras. Això afecta sobretot la Força Aèria (Air Corps) i el Servei Naval (Naval Service), que han de fer mans i mànigues a l’hora de dur a terme les seves operacions.

En el cas de Servei Naval, la plantilla s’ha reduït tant que algunes patrulleres han de romandre a port perquè no hi ha prou personal per a omplir totes les posicions, ni utilitzant els reservistes, fet que obliga a haver de prestar-se personal entre vaixells. Així doncs, entre les patrulleres sense el personal mínim necessari i les que són a drassanes per manteniment o reparacions, que n’hi ha algunes que ja tenen uns quants anys i cauen a trossos, bona part de la flota roman inoperativa.

De tota manera, en els mesos vinents el problema podria alleujar-se una mica després que el departament de Defensa hagi decidit relaxar les estrictes normes de selecció per als aspirants a formar part de la Reserva del Servei Naval, que només treballen a temps parcial i que fins ara havien de tenir una visió de 20/20, cosa que no s’exigia als qui s’allistaven al servei a temps complet.

20/20 (o 6/6 en termes europeus) fa referència a la distància en peus (20 peus són 6,10 metres) des de la qual una persona amb una visió normal pot veure les lletres del panell que òptiques i oftalmòlegs tenen penjat a la paret a fi d’examinar els seus pacients, una pràctica coneguda com el test d’Snellen. Els dos números van canviant en funció del nivell de visió; per exemple, algú amb 20/40 voldria dir que, des de 20 peus, només és capaç de veure les mateixes lletres que algú amb visió perfecta veuria des d'una distància de 40 peus (12,20 metres).  

El canvi, o concessió a desgrat de Defensa, arriba després d’anys de pressió per part de la Reserve Defence Forces Representative Association (RDFRA), que des del setembre del 2015 demanava igualtat de condicions amb relació a les proves de visió. Segons l’RDFRA, el requisit de tenir una visió normal suposava que, a cada procés de selecció, un 40% dels aspirants quedés fora de combat, per la qual cosa, amb la seva supressió s’espera que el Servei Naval comenci a recuperar-se en qüestió d’efectius.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt