Teatre per a metges que hagin de donar males notícies

Teatre per a metges que hagin de donar males notícies Exterior de l'Abbey Theatre, Dublin 1 / Foto: Liffey

Durant els darrers dies alguns hospitals maternals han estat al punt de mira arran de les trucades que moltes dones van fer a un programa de ràdio d’RTÉ queixant-se del tracte rebut quan van tenir algun problema mentre eren en una maternitat, com ara patir un avortament natural (miscarriage) o perdre un nadó acabat de néixer. La majoria de dones van definir l’ambient en aquests llocs com a insensible i patriarcal.

De tota manera, això podria canviar en els mesos vinents gràcies a una iniciativa conjunta entre l’Institut d’Obstetrícies i Ginecòlegs i el dublinès Abbey Theatre, que organitzaran classes de comunicació a l’hora d’anunciar males notícies a les pacients angoixades. La formació dramàtica consistirà a comprovar l’habilitat dels metges a l’hora de comunicar males notícies, s’analitzarà què es fa malament i es corregiran els errors.

Amb tot, una portaveu de l’institut ha explicat que el curset de comunicació és obligatori per a tots els qui vulguin treballar al departament d’obstetrícia i ginecologia de qualsevol hospital, però sembla que no n’hi ha prou. L’entitat també ofereix cursets de com comunicar a un pacient que el personal mèdic ha comès un error en el tractament, una cosa que, segons les dades del Servei de Salut, és força habitual.

D’altra banda, l’Associació de Llevadores d’Irlanda ha assegurat que li sap greu tot el que s’ha dit dels hospitals maternals durant les darreres setmanes, sobretot perquè el naixement d’un fill hauria de ser un dels moments més feliços d’una parella, i en cas de no rebre un tracte adequat els ha aconsellat de consultar el metge de capçalera, una llevadora o algú del servei d’obstetrícia. Enfront de tanta queixa, l’associació ha aprofitat l’avinentesa per a queixar-se de les condicions laborals de les llevadores, tant en jornades inacabables com en salaris.

Font: Irish Independent

Torna a dalt