Pla per a un nou Phoenix Park, amb funicular inclòs

Pla per a un nou Phoenix Park, amb funicular inclòs Entrada al Phoenix Park per Parkgate Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

La ciutat de Dublin afirma amb orgull que el seu Phoenix Park, amb els seus icònics cérvols, és el parc urbà més gros d’Europa però, per contra, també s’ha de dir que a banda de la zona més propera a la carretera que el travessa i que uneix Parkgate Street (Dublin 8) i Castleknock (Dublin 15), la resta del parc és força inhòspita i no es recomana d’anar-hi de nit. De fet, aquesta tranquil·litat potser ha fet que tant l’ambaixador dels Estats Units com el President de la República hi tinguin la seva residència oficial.

Tanmateix, això podria canviar en el futur si tira endavant el pla de remodelació dissenyat per l’Oficina d’Obres Públiques (OPW), l’ens que s’encarrega de gestionar el patrimoni de l’Estat, tant d’edificis com de paratges naturals o monuments i que, mitjançant un paquet de vint-i-nou mesures, vol fer-li un rentatge de cara a fi de millorar l’experiència dels visitants, fent-lo més accessible i atractiu.

El pla preveu cinc zones temàtiques diferenciades: la zona de Benvinguda, situada a la zona de Parkgate Street (foto), que és l’entrada al parc venint des del centre de la ciutat; la zona d’Activitat, tant esportiva com de benestar; la zona de Biodiversitat; la zona d’Història i Patrimoni i la Línia Central, que coincidiria amb el traçat, totalment rectilini, de la carretera.

Cada zona tindria elements relacionats amb la seva temàtica, com punts informatius sobre la història del parc, infraestructures per a fer exercici com pistes per a córrer, anar amb bici, patinet, anar a cavall, amb carro o amb un autobús sense conductor semblant al que es va provar a la zona dels Docklands el setembre passat.

Amb tot, el que més crida l’atenció de tot el pla és un funicular o telecabina, que uniria el Fort Magazine, situat a la Military Road, amb els Memorial Gardens a Islandbridge (Dublin 8). Un dels motius per a instal·lar un funicular o un telecabina és que a la capital irlandesa no n’hi ha hagut mai cap, per la qual cosa seria tota una novetat que, de ben segur, atrauria molts dublinesos.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt