Toc d’atenció pels carros de supermercat abandonats

Toc d’atenció pels carros de supermercat abandonats Carros en un supermercat de Dublin / Foto: Liffey

L’augment del nombre de queixes per part dels ciutadans alertant sobre la gran quantitat de carros de supermercat que hi ha abandonats per alguns carrers de la banda nord de Dublin, sobretot al voltant de les zones més comercials, ha fet que l’ajuntament de la ciutat hagi contactat alguns dels establiments amb més pèrdues a fi que endeguin mesures que evitin que els seus carros acabin abandonats per totes bandes.

Les mesures haurien d’incentivar que la clientela els deixés a lloc i en cas que no fos així, que el supermercat en qüestió anés a recollir-lo si algú els informés d’un carro abandonat. Amb tot, hi ha supermercats, com Dunnes Stores, que ja tenen una persona que s’encarrega de recollir carros que la gent deixa pels llocs, però sembla que només és una excepció i la resta no tenen cap política en aquest tema.

La moda de deixar el carro abandonat té dues raons principals: una és la gent que va molt carregada i s’emporta el carro fins a casa però que, un cop descarregada la compra, els fa mandra tornar al supermercat, sobretot si no és al costat d’on viuen... sí sí, us el torno després, i el deixen al carrer.

L’altra és el vandalisme i és que un carro de supermercat pot servir per a moltes coses, com fer curses o llençar-lo en algun lloc com el riu Liffey, on amb marea baixa se'n poden veure uns quants, o per a transportar alguna cosa, que no s’ha comprat al supermercat, i que no es pot dur en una bossa de plàstic.

Font: The Irish Times

Torna a dalt