El Servei Naval sembla el Club dels Poetes Morts

El Servei Naval sembla el Club dels Poetes Morts Foto de família a la patrullera LÉ GB Shaw / Foto: @naval_service

Fins al 2014, tots els vaixells del Servei Naval tenien noms de dona relacionats amb la mitologia celta, però d’ençà d’aquell any, amb l’entrada en servei de la patrullera LÉ Samuel Beckett, la pauta a l’hora de batejar els nouvinguts a la flota ha virat cap al món de la literatura, fet que va quedar confirmat ahir a Waterford amb la singladura de la patrullera LÉ George Bernard Shaw. Així doncs, ja són quatre els vaixells amb noms d’escriptors: els anteriorment esmentats, més l’LÉ James Joyce (2015) i l’LÉ William Butler Yeats (2016).

La cerimònia d’entrada en servei, que va quedar una mica deslluïda pel dia gris i per la pluja que queia a Waterford, va comptar amb la presència del Taoiseach Leo Varadkar i del ministre de Defensa, Paul Kehoe. En el seu parlament, Varadkar va dir que l’escriptor hauria estat molt orgullós que el vaixell dugués el seu nom i que, com la resta de noves patrulleres, farà un molt bon servei al país durant les dècades vinents.

L’LÉ George Bernard Shaw ha costat seixanta milions d’euros i ha estat construït a les drassanes d’Appledore (Devon, Anglaterra) per Babcock Marine, una companyia que ha construït les darreres sis incorporacions del Servei Naval, les quatre dels escriptors, que són del mateix model, així com la LÉ Niamh i la LÉ Róisín.

Així doncs, el Servei Naval comença a semblar el Club dels Poetes Morts, tot i que no s’ha donat cap explicació del perquè d’aquesta pràctica. De tota manera, aquests vaixells tenen una missió de vigilància i salvament, incloent estades a la Mediterrània durant els moments més foscos de la crisi dels refugiats, més que no pas de guerra, i potser és per això que se’ls vol donar un nom relacionat amb la cultura, a diferència de la majoria de països, que bategen els seus vaixells amb noms de grans batalles, de militars o de polítics que van exercir el càrrec en temps de conflictes bèl·lics.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt