Paranoia al GPO amb la Llei de Protecció de Dades

Paranoia al GPO amb la Llei de Protecció de Dades Exterior del GPO a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

L’estricta nova normativa europea sobre protecció de dades, que va entrar en vigor ara fa un any, ha fet que, a fi de curar-se en salut, algunes empreses hagin dut la prudència fins a un nivell que gairebé frega la paranoia, com ha estat el cas d’An Post a la seva oficina central a la capital irlandesa, situada a l’icònic GPO (General Post Office) del carrer O’Connell (Dublin 1).

En aquest sentit, An Post va determinar que amb la Llei de Protecció de Dades a la mà, que diu que les dades personals emmagatzemades en sistemes informàtics o en paper són responsabilitat de l’empresa, tot el que els visitants del GPO llencessin a les papereres de l’edifici era responsabilitat d’An Post, fent èmfasi als papers que continguessin dades personals, com formularis amb algun error que es llencen a la paperera. Així doncs, la companyia de serveis postals va retirar totes les papereres que hi havia al vestíbul principal, per si de cas.

La mesura va durar uns quants mesos però ha acabat aquesta setmana després que una pensionista truqués al programa Liveline, d’RTÉ Radio 1, i expliqués que un dissabte, després de retirar la cinta adhesiva d’un sobre va preguntar a un empleat on eren les papereres; la resposta va ser que no n’hi havia per un tema de protecció de dades i que les úniques opcions eren emportar-se els papers, deixar-los al taulell o llençar-los a terra.

Amb tot, al Liveline, conduït pel carismàtic i sempre influent Joe Duffy, hi truca molta gent denunciant tota mena de situacions i la seva popularitat fa que els responsables d’esmenar un problema actuïn de manera ràpida. En aquest cas, fins i tot va fer-ho l’Agència de Protecció de Dades, que va assegurar a An Post que el que la gent llencés a les papereres del GPO no era responsabilitat seva, per la qual cosa les papereres han tornat a l’emblemàtic edifici.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt