La Garda fa el mateix que els turistes, ara a un hotel

La Garda fa el mateix que els turistes, ara a un hotel El fanalet d'una comissaria de la Garda / Foto: Liffey

Fa unes setmanes es va saber que la Garda feia com els turistes que volen visitar Irlanda sense dependre d’horaris de tren o d’autobús, és a dir, llogar un cotxe; en aquella ocasió el cos policial ho va justificar dient que anaven curts de flota i que anar a una empresa de lloguer de cotxes era l’opció més ràpida, tot i que en alguns casos de vigilància de malfactors, també es necessitava un cotxe que passés desapercebut.

Ara, el departament de Justícia ha revelat que la Garda continua tenint tendències turístiques i que té llogada tota una planta d’hotel per 123.000 euros anuals. Es tracta del Plaza Hotel de Tallaght (Dublin 24), situat al costat de la comissaria de policia d’aquest barri del sud-oest de la ciutat que ha vist augmentar el nombre de delictes a la zona; en aquest sentit, l’any passat s’hi van presentar 5.200 denúncies, xifra que la col·loca en cinquena posició a tot Dublin, només superada per les comissaries més calentes del centre, com la d’Store Street (Dublin 1) o la de Pearse Street (Dublin 2).

Evidentment, aquesta despesa ha estat utilitzada per l’opositor Fianna Fáil, que de la mà del seu portaveu en afers de Justícia, Jim O’Callaghan, ha recordat que la construcció d’una comissaria nova a Tallaght és extremadament urgent i alhora ha aprofitat l’ocasió per a denunciar que el govern només es preocupa pels districtes electorals (constituencies) dels seus ministres.

O’Callaghan també ha mostrat la seva preocupació pel fet que alguns documents policials confidencials o amb informació sensible es guarden a l’hotel, que no té les mateixes mesures de seguretat que una comissaria. L’home, que estava on fire, ha aprofitat per a posar el dit a la nafra en el tema dels sense sostre o sense habitatge que, segons les darreres dades disponibles, ja afecta a més de 10.300 persones, afirmant que a la incapacitat del govern de construir habitatges, ara s’hi havia d’afegir la inutilitat de construir comissaries.

A més, hi ha l’agreujant que l’espai ocupat a l’hotel ha anat in crescendo des que l’any 2009 la Garda va començar a llogar un petit espai de l’establiment i ara ja ocupa tota una planta.

Per la seva banda, Charlie Flanagan, ministre de Justícia, ha respost que hi ha un projecte de remodelació de comissaries de policia iniciat l’any 2016, que preveu arreglar i millorar els edificis que les allotgen, tot i que no ha concretat si la de Tallaght estava inclosa a la llista de beneficiàries.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt