Guerra d’acusacions per la clausura de la capella de l’Ilac

Guerra d’acusacions per la clausura de la capella de l’Ilac Entrada a la capella de l'Ilac Shopping Centre / Foto: Liffey

Fins no fa gaire, tots aquells que anaven a fer sessions de shopping desenfrenat a l’Ilac Centre (Dublin 1) tenien l’opció de redimir els seus pecats a la capella que hi ha a la cruïlla entre les dues ales principals del recinte, però de fa uns dies, els que han fet ús i abús de la targeta de crèdit troben la porta tancada i un paper penjat al vidre informant-los que si volen resar que vagin a una altra banda, detallant els llocs d’oració més propers (foto a sota).

Per ara no s’ha aclarit la raó del tancament i només hi ha hagut un intercanvi d’acusacions entre els gestors del centre comercial i l’Arxidiòcesi Catòlica de Dublin. En aquest sentit, quan l’Irish Times va contactar l’Ilac la resposta va ser que contactessin els de Marlborogh Street, fent referència a la Pro-Cathedral, és a dir, la catedral catòlica de Dublin, i que els gestors del centre comercial no farien cap més comentari sobre el tema.

Per la seva banda, una portaveu de l’Arxidiòcesi dublinesa ha afirmat que el tancament de la capella de l’Ilac Centre ha estat una decisió presa de manera unilateral pels gestors del centre comercial. Amb tot, la secularització de la societat irlandesa i la ubicació de la capella, amagada sota de la biblioteca i gairebé invisible des del vestíbul, ha fet que el tancament hagi passat totalment desapercebut i sense generar polèmica, a banda d’alguna trucada a la ràdio.

L’Ilac va obrir l’any 1981, revolucionant l’eix comercial de Henry Street, i va ser el primer d’aquestes característiques obert al centre de Dublin, amb coses que no s’havien vist mai abans com ascensors amb parets de vidre. De tota manera, amb el pas dels anys va començar a quedar obsolet, sobretot en comparació amb els nous grans centres comercials construïts als suburbis de la capital, com Dundrum o Blanchardstown, fet que va obligar els propietaris a renovar-lo l’any 2006.

Una curiositat que no és gens coneguda per bona part dels que hi van a comprar o passejar és el nom del centre comercial, que són les inicials de l’empresa promotora i que encara n’és copropietària -juntament amb Hammerson-, l’asseguradora Irish Life Assurance Company, tot i que ara el nom de la companyia és Irish Life Assurance plc.

Font: The Irish Times

 

Full informatiu amb les alternatives a la capella de l'Ilac Centre / Foto: Liffey 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt