La cabina telefònica retro podria tornar a Parkgate St

La cabina telefònica retro podria tornar a Parkgate St La cabina vintage a Dawson Street, Dublin 2 / Foto: Liffey (arxiu)

Tenint en compte que actualment gairebé tothom té un telèfon mòbil, trucar des d’una cabina cada vegada és un fet menys habitual, a banda que les companyies propietàries les han anat retirant esglaonadament per manca d’ús i per haver estat víctimes del vandalisme; tanmateix, Eir, com a hereva de l’antic monopoli estatal de Telecom Éireann, té l’obligació de mantenir-les i només pot retirar-les si durant sis mesos la mitjana de trucades realitzades és inferior a un minut al dia o també en cas que sigui víctima del vandalisme i suposi un problema per a la salut pública.

Amb tot, al ple municipal del mes passat, Ciarán Cuffe, regidor dels Verds recentment elegit eurodiputat, va proposar de recuperar l’antiga cabina que hi havia a Parkgate Street (Dublin 8) i que als anys noranta va ser traslladada a Dawson Street (Dublin 2), quan alguns elements històrics del paisatge urbà de les zones més degradades de la ciutat o amb un alt risc de vandalisme van instal·lar-se en zones més cèntriques, tot i que també n’hi va haver que es van vendre al millor postor.

Entre altres coses hi havia fanals i llambordes del barri d’Smithfield, la roda de molí de la Saint Mary’s Abbey o una bústia de correus victoriana d’Henrietta Street, tots a Dublin 7. En el cas de la cabina de Parkgate Street, que data dels anys vint del segle passat i que probablement és una còpia de les cabines britàniques dissenyades per l’arquitecte Sir Giles Gilbert Scott, va romandre a Dawson Street fins que les obres del Luas Cross City van obligar Eir a retirar-la.

Segons Cuffe, quan va contactar Eir li van respondre que la cabina havia estat exposada a l’imponent edifici de Kilmainham on la companyia té el seu quarter general. D’altra banda, a la pregunta de l’Irish Times, Eir va respondre que la cabina roman en un magatzem de la companyia i que han de prendre una decisió sobre si instal·lar-la en un lloc públic; en principi, tot apunta que sí que ho faran però primer s’haurà de trobar una ubicació idònia.

Per a Ken McCue, un activista cultural veí de Parkgate Street que ha treballat en diversos projectes de regeneració a Dublin i que va informar del tema el regidor Cuffe, la ubicació idònia seria, sens dubte, l’original, és a dir, Parkgate Street.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt