Continua la paranoia amb la Llei de Protecció de Dades

Continua la paranoia amb la Llei de Protecció de Dades Document sobre la nova llei de Protecció de Dades / Foto: Liffey

Ara fa unes setmanes, An Post va retirar les papereres que hi havia al vestíbul del GPO, l’emblemàtica i concorreguda oficina de correus d’O’Connell Street (Dublin 1), pel temor que els formularis amb dades personals llençats a la paperera per qualsevol motiu, poguessin contravenir l’estricta Llei Europea de Protecció de Dades, que va entrar en vigor ara fa una mica més d’un any.

Amb tot, alguns dels visitants del GPO van queixar-se als mitjans de comunicació, puix que o bé s’havien d’emportar els papers o bé els havien de llençar a terra, fins al punt que l’Agència de Protecció de Dades va intervenir en l’assumpte assegurant que el que la gent llençava a la paperera no estava cobert per la nova legislació, per la qual cosa An Post va tornar a posar papereres al vestíbul de l’edifici i així es va acabar la història.

Tanmateix, sembla que ara el tema ha tornat a ser focus d’atenció després que l’Oficina d’Obres Públiques (OPW), l’ens que s’encarrega de gestionar el patrimoni nacional, ha decidit de retirar el llibre de visites de llocs com Kilmainham Gaol, el Dublin Castle, la Hill of Tara o la Rock of Cashel, adduint que en cas que a l’escrit hi hagi dades personals, es podria considerar una infracció de la llei, un delicte penat amb multes de fins a un milió d’euros.

En aquest sentit, segons un portaveu de l’OPW, alguns visitants escriuen dades personals als llibres de visita que, evidentment, no tenen vigilància durant tot el temps i això podria permetre a algú altre de fer-hi una foto o d’apuntar les dades en un paper.

Per la seva banda, Daragh O’Brien, expert en protecció de dades i privacitat, ha assegurat que l’acció de l’OPW és totalment exagerada i il·lògica, només fruit d’una interpretació molt literal de la llei. En aquest sentit, O’Brien ha explicat que la informació que s’hi escriu és mínima i el més important, no s’obliga els visitants a posar les seves dades personals.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt