El Servei Naval i la seva reserva continuen fent aigües

El Servei Naval i la seva reserva continuen fent aigües La patrullera LÉ Samuel Beckett / Foto: Liffey

Ja fa molt de temps que l’exèrcit pateix una sagnia de personal sense aturador i que si bé afecta Terra, Mar i Aire, és al Servei Naval on es nota més la manca d’efectius, fins al punt que molt sovint han de fer mans i mànigues per a emplenar totes les posicions i en algunes ocasions no ho aconsegueixen ni amb els reservistes, un fet que provoca que algunes patrulleres hagin de romandre amarrades a les seves bases.

A més, hi ha l’agreujant que l’edat d’alguns vaixells i les retallades en despeses de manteniment ha fet que més de mitja flota estigui fora de servei per reparacions, per la qual cosa la vigilància de la costa irlandesa, sobretot amb relació a la pesca il·legal i al tràfic de droga, està sota mínims. I ara la situació s’ha deteriorat encara més amb la retirada de servei per obsolescència de les quatre llanxes motores de la Naval Service Reserve (NSR).

I pel costat humà, la situació a l’NSR tampoc rutlla gaire bé; en aquest sentit, l’any 2005 es va determinar que el nombre òptim de reservistes era de 675 però amb la crisi econòmica els seus membres van anar abandonant el cos i ara n’hi ha al voltant de 150, la meitat del que recomanava i prometia un ja rebaixat Llibre Blanc de Defensa l’any 2015, a banda que sembla que molts dels reservistes no tenen el perfil adequat.

Amb tot, els mals del Servei Naval -i de l’exèrcit en general- són causats per l’abandonament i oblit per part del govern, que amb la històrica cultura de neutralitat d’Irlanda no dóna importància a aquesta institució. Ara fa unes setmanes va anunciar una partida pressupostària addicional de deu milions d’euros destinada a millorar les condicions salarials dels soldats que cobren menys però la mesura va ser titllada immediatament d’insuficient i inútil a l’hora d’aturar les desercions en massa.

Per ara, per a fer l’entrenament i la formació dels nous reservistes utilitzaran unes barques inflables de quilla rígida, com les Zòdiacs de les patrulleres, però una font de l’NSR assegura que no són gaire adients per a fer tasques de vigilància i que no ofereixen cap mena de protecció contra el mal temps.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt