L’NTA cerca negociadors de jardí per al BusConnects

L’NTA cerca negociadors de jardí per al BusConnects Protesta contra el projecte BusConnects a Glasnevin, Dublin 9 / Foto: Liffey

Fa uns mesos, la National Transport Authority (NTA) va presentar el BusConnects, un projecte que té l’objectiu de millorar i d’augmentar la velocitat comercial de la lenta i ineficient xarxa d’autobusos de Dublin amb la construcció de 230 quilòmetres de carril bus exclusiu en els setze corredors amb més passatgers, que s’alimentaran de línies secundàries.

De tota manera, la manca d’espai en l’estat actual de les vies de circulació per on hi haurà els corredors principals obligarà l’NTA a comprar part del jardí als veïns a fi d’eixamplar la superfície destinada al trànsit. En una primera estimació es va calcular que els jardins afectats serien uns 1.500 però ara sembla que en seran menys.

Òbviament, quedar-se sense jardí i que passi un autobús de dos pisos a dos metres de la finestra no és una cosa que agradi a ningú i és per això que en bona part de les zones afectades ja s’hi han fet accions de protesta, com és el cas de Glasnevin (Dublin 9), en què s’han posat llaços grocs al voltant dels arbres, que haurien de ser tallats.

Així doncs, l’NTA ha convocat un concurs públic a la recerca de mediadors amb experiència al sector immobiliari perquè gestionin, en nom de l’agència estatal, tot el procés de compra, incloent-hi una inspecció del jardí, una valoració, el possible arbitratge en cas de desavinença i tot l’aspecte jurídic. Es calcula que s’haurà de pagar una mitjana de 25.000 euros per jardí.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt