Molta terra de ningú a la zona fronterera amb el Nord

Molta terra de ningú a la zona fronterera amb el Nord Infografia de l'Oficina Central d'Estadística / Foto: CSO

En el passat, com que hi havia molta fricció entre nacions o pobles i molt sovint la disputa es resolia a mastegots, al voltant de la frontera hi havia un terreny on no hi vivia gairebé ningú i que per això era conegut com a terra de ningú. I amb les dades de l’Oficina Central d’Estadística (CSO) a la mà, es podria dir que a la frontera entre la República i el Nord passa una cosa força semblant, si més no amb relació a habitatges buits.

En aquest sentit, a la zona situada a dos quilòmetres de distància de la frontera als Border Counties -Cavan, Donegal, Leitrim, Louth i Monaghan- hi ha un 15,7% d’habitatges buits, un percentatge molt més alt que la mitjana nacional, que és del 9,4%; per contra, les zones més poblades a una distància de deu quilòmetres de la frontera són Louth, amb 41.972 habitants o un 33% de la població del comtat, seguit de Monaghan (39.485 i 64%) i Donegal (34.160 i 22%). En total, 128.106 persones.

D’altra banda, l’any 2016 hi havia 7.037 persones residents a la República que travessaven la frontera per anar a treballar al Nord, una cosa que, depenent de com acabi el tema Brexit, podria patir canvis, sobretot si tornen els molestos controls d’antany, que generaven cues quilomètriques.

Font: The Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt