Després del fracàs dels taulers, ara és el torn de les bótes

Després del fracàs dels taulers, ara és el torn de les bótes Una bóta a l'exterior d'un pub de Dublin / Foto: Liffey

D’ençà de principi de setembre l’ajuntament de Dublin té quatre persones que fan la ronda pels carrers de la ciutat a la recerca de taulers d’anuncis situats a l’exterior d’establiments comercials on escriuen quines són les seves especialitats, ofertes o si hi ha algun acte interessant, com música en directe. En anglès s’anomenen sandwich board i és que el seu objectiu original era anunciar entrepans.

Cada tauler es grava amb una taxa anual de 630 euros però, per ara, només hi ha hagut un comerç que n’hagi fet la sol·licitud, l’ajuntament li hagi acceptada i hagi pogut posar el tauler a la vorera: es tracta de la botiga Basecamp de Jervis Street (Dublin 1), que comercialitza material de càmping i d’esports de muntanya.

Amb la resta, malgrat que el gerent municipal, Owen Keegan, digui que ha estat un succés, la realitat és que ha estat un autèntic desastre, amb sol·licituds denegades, taulers confiscats, multes, queixes i bona part dels establiments ignorant la nova taxa, un fet que es pot observar clarament passejant per qualsevol carrer del centre de Dublin.

I per si no n’hi hagués prou amb els taulers, ara l’ajuntament continuarà la seva croada contra un altre element força habitual a l’exterior d’alguns comerços, sobretot als pubs: una bóta de vi -buida- que fa de taula i que permet de posar-hi el got als qui prefereixen consumir la beguda a l’aire lliure tot fent una cigarreta. Segons Keegan, aquestes bótes, igual que els taulers, entorpeixen la mobilitat dels vianants i tenen l’agreujant que encoratgen el consum d’alcohol al carrer; de fet, solen dur publicitat de marques de begudes alcohòliques.

Per la seva banda, Donall O’Keeffe, director de l’Associació de Marxants de Begudes Alcohòliques, ha assegurat que s’oposa a la mesura, denunciant que l’ajuntament no els ha consultat i que aquestes bótes creen un gran ambient a la ciutat. O’Keeffe també ha recordat que ja paguen per tenir cadires i taules a l’exterior i que pagar una taxa addicional ja seria massa.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt