La desfilada de Sant Patrici, a mercè del coronavirus

La desfilada de Sant Patrici, a mercè del coronavirus La desfilada de Sant Patrici al centre de Dublin / Foto: Liffey

Fa dos dies, seguint la recomanació del Servei de Salut de no celebrar esdeveniments amb una alta concentració de persones en espais reduïts a fi de minimitzar el risc de contagi del coronavirus, la Federació Irlandesa de Rugbi (IRFU) va anunciar que posposava el partit corresponent a la quarta jornada del Sis Nacions que havia d’enfrontar Irlanda i Itàlia a l’Aviva Stadium el set de març. Evidentment, el fet que els rivals fossin els azzurri, un dels països europeus més afectats, va ser un factor clarament determinant a l’hora de prendre aquesta decisió.

Un altre esdeveniment encara més multitudinari que hauria de tenir lloc durant les setmanes vinents és el Saint Patrick’s Festival, que dura del 13 al 17 de març i que té com a moment estel·lar la tradicional desfilada que recorre el centre de Dublin el dia del Sant Patró, aplegant més de mig milió de persones, bona part de les quals turistes arribats d’arreu del món, un fet que suposa un risc afegit per a la propagació del virus Covid-19, originat a final de l’any passat a la ciutat xinesa de Wuhan.

Per ara, els organitzadors han afirmat que no han decidit res i que esperaran que els entreguin un report amb una anàlisi de risc que han demanat als experts que formen l’Equip d’Emergència per a la Salut Pública Nacional. Amb tot, els organitzadors han assegurat que allò que primarà serà el benestar i la salut de la població i que si les autoritats els demanen o aconsellen de suspendre-la, ho faran.

D’altra banda, ja s’ha confirmat el primer cas de coronavirus a Irlanda, més concretament al Nord. Es tracta d’una persona que va viatjar al nord d’Itàlia i que és tractada en un hospital de Belfast; tanmateix, per raons de privacitat, el nom del centre sanitari no s’ha fet públic però que hi ha rumors apuntant al Royal Victoria.

També se sap que la persona afectada va tornar via l’aeroport de Dublin i ara, les autoritats sanitàries cerquen els passatgers de l’avió que viatjaven als seients del voltant. També s’ha desinfectat els vagons dels trens que fan el trajecte entre Dublin i Belfast, que és el que va fer la persona afectada per anar cap a casa des de la capital irlandesa.

Torna a dalt