Engega el Pont Aeri amb material mèdic de la Xina

Engega el Pont Aeri amb material mèdic de la Xina Arribada del primer vol des de Beijing / Flightradar24

Ahir al migdia va aterrar a l’aeroport de Dublin el primer dels deu vols de la tanda número 1 previstos per als dies vinents que mitjançant un Pont Aeri entre la capital irlandesa i Beijing duran material mèdic produït a la Xina per valor de dos-cents milions d’euros, un import i un volum que, segons Paul Reid, director general del Servei de Salut, representa el que es compraria en un període de quinze anys.

En aquest sentit, la multimilionària comanda feta a la Xina inclou 36,2 milions de mascaretes quirúrgiques, 400.000 viseres de protecció ocular, 265.000 bates i 254.000 parells de guants, tot amb el certificat de l’OMS a fi de no tenir els problemes que ja han patit altres països que s’han enganxat els dits comprant gangues. 

Aquests deu vols inicials, operats per Aer Lingus aprofitant que bona part de la seva flota roman en desús, transportaran 1,6 milions de mascaretes quirúrgiques, 400.000 viseres de protecció ocular, 265.000 bates i 254.000 parells de guants. El material arribat ahir ja s’ha començat a distribuir pels hospitals de la República.

A banda del material, el Servei de Salut ha premut l’accelerador a fi d’evitar la propagació del virus i ja prepara una aplicació mòbil que hauria de facilitar la localització de persones que hagin estat en contacte amb algú contagiat; a més, també augmentarà els tests i ja ha creat quaranta-sis centres repartits arreu del territori, amb una capacitat global de 5.000 tests diaris -que augmentarà quan s’obrin sis centres més- i on van els que tenen símptomes i els han assignat una cita.

Tanmateix, ahir, el que hi ha situat a l’estadi d’esports gaèlics del Páirc Uí Chaoimh, a Cork, va haver de tancar perquè no tenia kits de prova però el Servei de Salut ha assegurat que a partir d’ara en rebrà uns 100.000 cada setmana, per la qual cosa, aquest problema no s’hauria de tornar a repetir.

D’altra banda, divendres passat el govern va augmentar les mesures de confinament i només podran anar a la feina els qui treballin en sectors essencials; els més grans de setanta anys han de romandre a casa i la resta només pot sortir al carrer per a anar a comprar menjar o medicaments i per a fer una mica d’exercici físic; en el darrer cas, no es podrà anar més enllà de dos quilòmetres.

Els mitjans de transport reduiran el servei, tret del Luas, i s’implementaran mesures que obliguin els usuaris a mantenir la distància. Per exemple, en el cas de Dublin Bus, al pis de baix dels double deckers només hi podran seure quatre persones i a la resta de seients s’hi posarà un paper prohibint-ne l’ús (vídeo a sota).

 

 

 

Torna a dalt