Irlanda fa la repatriació més important de la història

Irlanda fa la repatriació més important de la història Avions d'Aer Lingus a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey (arxiu)

La propagació de la Covid-19 arreu del món ha obligat molts països a tancar les seves fronteres i infraestructures com ports i aeroports, unes dràstiques mesures sense precedents que han deixat milers d’irlandesos atrapats a l’estranger, on havien anat per diversos motius com feina, estudis o vacances. De tota manera, la feina feta pel departament d’Afers Estrangers mitjançant les ambaixades ha permès que molts hagin pogut tornar.

En aquest sentit, Afers Estrangers ha atès unes 16.000 trucades i ha ofert assistència a unes 4.600 persones, sobretot noliejant vols xàrter conjunts amb altres països, com el Regne Unit, que han dut a casa uns 700 irlandesos des de llocs com el Perú o l’Índia. En el cas del país sud-americà, els afectats, veient que les autoritats tancaven fronteres, van fer una crida a la desesperada via xarxes socials i premsa i finalment, la diplomàcia irlandesa va moure fils perquè poguessin sortir-ne.

En alguns casos, com els que són a Austràlia i a Nova Zelanda, el govern treballa amb Qatar Airways i l’australiana Qantas reservant blocs de seients per a ciutadans irlandesos, que s’havien queixat de les tarifes desorbitades que cobraven algunes companyies, amb l’agreujant que en un cas concret, el d’una parella que volia tornar d’Austràlia, se’ls va cancel·lar el vol tot just després de pagar 5.000 euros per un bitllet.

Una altra classe d’ajuda oferta per Afers Estrangers és l’econòmica i és que entre el fet d’haver de romandre més temps del que s’havia previst inicialment a l’estranger més els preus desorbitats que cobren unes companyies aèries que pateixen de valent la crisi pandèmica, fa que hi hagi gent que s’hagi quedat sense diners.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt