La Garda farà fer mitja volta als qui vagin de vacances

La Garda farà fer mitja volta als qui vagin de vacances Control de la Garda a Ringsend, Dublin 4 / Foto: Liffey (arxiu)

Arriba la Setmana Santa, amb un llarg cap de setmana de quatre dies i el cansament d’haver romàs confinat a casa, i les autoritats sanitàries temen que alguns ciutadans sense gaire sentit de la responsabilitat decideixin de passar uns dies fora, sobretot a segones residències, atès que els establiments turístics com hotels, hostals o Bread & Breakfast ja fa unes setmanes que tenen la persiana abaixada per ordre del govern.

Tanmateix, qui vulgui anar a una segona residència durant aquests dies no ho tindrà gens fàcil després que la Garda hagi obtingut la potestat d’obligar a fer mitja volta a qui no faci un trajecte essencial. La mesura, que no ha agradat gaire a algunes organitzacions de drets civils, només hauria de durar els dies de Setmana Santa però podria estendre’s més dies depenent de com evolucioni la situació.

Així doncs, a fi d’evitar l’èxode urbà cap a les zones amb més segones residències, sobretot a la costa, la Garda muntarà controls arreu de la xarxa viària, amb un èmfasi especial als llocs que atrauen més visites turístiques. A més, les administracions locals d’aquests indrets, com és el cas de Cork i de Kerry, també han pres mesures i desencoratjaran els qui no respectin l’ordre de confinament tancant accessos a les platges i als aparcaments.

D’altra banda, també s’ha prohibit el trajecte en sentit contrari, és a dir, el de la gent que ja ha anat a la casa de vacances i ara vol tornar a la seva primera residència en una zona urbana. En aquest sentit, ahir, durant la conferència de premsa informativa sobre els poders addicionals atorgats a la Garda, Drew Harris, Comissari en Cap, va ser molt contundent, informant els implicats que la seva segona residència ara era la seva primera residència i que no podien moure-se’n.  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt