Llista verda de destinacions a partir del nou de juliol

Llista verda de destinacions a partir del nou de juliol Pantalla amb informació de vols a l'aeroport del Prat / Foto: Liffey

Després de la reunió celebrada ahir, el govern va confirmar que, seguint la recomanació del grup d’experts, dilluns vinent, 29 de juny, s’entrarà a la fase tres, l’avantdarrera del pla de desconfinament esglaonat anunciat a principi de maig, que inicialment tenia cinc fases però que s’ha accelerat gràcies a l’evolució favorable en el control de la pandèmia però també per la forta pressió exercida pels lobbies econòmics.

Un dels fets més destacats de l’inici de la fase tres serà la reobertura de teatres, gimnasos, restaurants i pubs. En aquest últim cas -el dels pubs-, sempre que serveixin menjar, però com va dir fa unes setmanes Tony Holohan, Metge en Cap, quatre persones bevent unes pintes i compartint una bossa de cacauets no es considerà un restaurant; en aquest sentit, les racions hauran de ser generoses i el preu per àpat no podrà ser inferior als nou euros.

D’altra banda, el govern també va decidir de llevar les restriccions per als qui viatgin a l’estranger i per als qui arribin de fora; de tota manera, no hi haurà barra lliure i està previst que el nou de juliol vinent es publiqui una llista verda amb les destinacions lliures de l’obligació de fer quarantena de catorze dies, que seran llocs amb un nivell d’afectació de la Covid-19 semblant al d’Irlanda i en què es tindran en compte diversos factors.

Amb tot, diverses enquestes asseguren que una part important de la població encara no està preparada per a un retorn a la normalitat i només cal veure els preus dels vols d’algunes companyies aèries; és al cas de Ryanair de Dublin a Reus, que ja uns mesos abans de l’estiu acostumen a rondar els 250 euros -només anada-, atès que la Costa Daurada és una de les destinacions estrella, sobretot Salou, i que ara s’anuncien per una mica més de 30 euros.

Pel que fa als integrants de la llista verda, el dubte més important és si el Regne Unit en formarà part i és que és un dels països amb un nombre més alt de casos, amb l’agreujant que al número 10 del londinenc Downing Street sembla que no s’ho prenen gaire seriosament; per contra, és el país més connectat amb Irlanda. Segons Leo Varadkar, la llista verda es farà de manera conjunta entre tots els països de la Unió Europea i podria variar en funció de com evolucioni la situació.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt