Complex aquàtic amb piscina olímpica sobre el Liffey

Complex aquàtic amb piscina olímpica sobre el Liffey El complex Sea Pool (dreta), als Quays de Dublin / Foto: DCC

Dublin podria tenir una piscina de dimensions olímpiques al Custom House Quay, al costat de la passarel·la Seán O’Casey, si tira endavant l’agosarat projecte presentat per Dublin Docklands, l’ens públic que gestiona la zona situada al tram final del riu Liffey, una àrea de la ciutat que durant els darrers trenta anys ha patit un canvi urbanístic molt radical, passant de tenir una fesomia totalment industrial a una altra de residencial i de negocis.

El complex, anomenat Sea Pool i que inclouria una piscina exterior amb aigua a 26 graus, una sauna, sales de ioga, una cafeteria i sales de reunions per a empreses, es construiria sobre una estructura d’acer modificat i fusta que podria ser flotant o clavada a la llera del Liffey mitjançant unes pilones. La idea proposada per la Docklands Development Office es basa en el ja existent Allas Spa de Hèlsinki, que rep uns 800.000 visitants a l’any.

En el cas de la capital irlandesa, la construcció i gestió del complex aniria a càrrec d’una empresa privada, a qui s’atorgaria una concessió de fins a trenta anys i que podria generar uns ingressos de cent milions d’euros durant tot el període; la tarifa per a una visita de dues hores seria de deu euros amb descomptes per a jubilats, grups, famílies i menors d’edat. Pel que fa al cost de construcció, el report calcula que seria d’uns quinze milions d’euros.

Així doncs, sembla que aquesta zona de la ciutat es podria convertir en un punt de referència per al lleure aquàtic a Dublin perquè també hi ha el projecte de construcció de circuit de ràfting i aigües braves a George’s Dock, molt a prop d’on es construiria la piscina, amb un pressupost de vint-i-dos milions d’euros.

Amb tot, la greu crisi d’habitatge que viu la ciutat ha fet que ambdós projectes hagin rebut les crítiques dels qui creuen que són un malbarat de diners públics i que els limitats recursos econòmics disponibles s’haurien de destinar a infraestructures que millorin la qualitat de vida dels dublinesos amb més mancances.

Font: RTÉ

Torna a dalt