L’entrada a la fase 4 el 20 de juliol podria endarrerir-se

L’entrada a la fase 4 el 20 de juliol podria endarrerir-se El pub Murrays (tancat) a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El pla inicial de desconfinament esglaonat anunciat a principi de maig tenia cinc fases però l’evolució positiva del control de la pandèmia va fer que el govern decidís de prémer l’accelerador i suprimir la darrera fase; de tota manera, l’augment de casos, sobretot en la població més jove, ha posat en alerta el comitè d’experts que assessora el govern a l’hora de gestionar la situació d’emergència creada per la Covid-19.

ACTUALITZACIÓ: la fase 4 s’endarrereix fins al 10 d’agost.

En aquest sentit, ja són diverses veus les que comencen a pressionar a fi d’endarrerir l’entrada a la fase quatre i és que, en ser la darrera, obriran tots els negocis que encara no ho havien fet, entre els quals els pubs, que per les seves característiques, amb molt de caliu i de contacte entre la clientela, podrien disparar els contagis.

De fet, alguns pubs ja han obert, però han de seguir unes normes molt estrictes, tant en distància entre comensals com en servir àpats generosos amb un preu no inferior als nou euros. Per ara, les visites de la Garda als pubs reconvertits en restaurants han evidenciat que, a grans trets, es compleix la normativa, tot i que durant el primer cap de setmana de controls, n'hi va haver vint-i-sis que no i probablement rebran una sanció.

Així doncs, amb tanta incertesa, ja hi ha hagut alguns pubs que han anunciat que no obriran dilluns vinent, com és el cas del Grogan’s, el popular watering hole de South William Street (Dublin 2), que ahir va emetre un comunicat via xarxes socials queixant-se per la manca d’instruccions per part de l’autoritat sanitària; d’altra banda, el pub obrirà una setmana més tard. En principi, si es manté la regulació del pla de desconfinament inicial, els pubs podran encabir fins a cent persones a l’interior i cinc-centes a l’exterior.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt