La llista verda de destinacions segures, posposada de nou

La llista verda de destinacions segures, posposada de nou Avió d'Aer Lingus aterrant a Cork / Foto: DAA

A principi d’estiu, el govern va anunciar que la llista verda de països als quals es podia anar sense haver de fer la quarantena de catorze dies a la tornada s’havia de fer pública el passat nou de juliol, una data que permetria de mig salvar la temporada estival a les agències de viatges i a les companyies aèries, però com que s’havia de consensuar amb els socis de la Unió Europea, es va posposar fins al vint de juliol.

Tanmateix, avui tampoc hi haurà llista i en aquesta ocasió la raó donada pel govern és que les dures negociacions sobre el fons europeu de recuperació que tenen lloc a Brussel·les no han permès al Taoiseach de tractar el tema amb els seus ministres. Així doncs, la publicació de la llista s’ha tornat a ajornar sense que, per ara, s’hagi determinat una nova data, tot i que sembla que hauria de ser durant els dies vinents un cop el Taoiseach torni de Bèlgica.

Amb tot, alguns membres del govern ja han avançat que la llista serà força curta -uns vint països- i no s’hi inclouran les destinacions més populars del sud d’Europa que ofereixen allò que més cerquen els irlandesos: sol, cervesa barata i platja o piscina. D’altra banda, a la llista hi haurà països que tinguin una taxa de reproducció del virus igual o inferior a Irlanda.

Una altra novetat anunciada aquesta setmana passada és que els funcionaris que facin un viatge no essencial a l’estranger, quan tornin a Irlanda hauran de fer la quarantena, per la qual cosa haurien de reservar-se aquests dies com a vacances. Aquesta obligació també l’haurien de complir els qui poden treballar a casa i és que el govern considera que seria injust que uns haguessin d’agafar-se dies de vacances i els altres no.  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt