Tombat el rètol lluminós de sis metres a Bachelor's Walk

Tombat el rètol lluminós de sis metres a Bachelor's Walk El número 34 de Bachelor's Walk, Dublin 1 / Foto: Liffey

A qualsevol foto d’O’Connell Bridge mirant cap al nord feta a partir del 1964 hi apareix l’icònic rètol publicitari que ocupa tota l’amplada dels dos darrers pisos del número 34 de Bachelor’s Walk (Dublin 1), just a la cantonada amb el carrer O’Connell. Evidentment, essent un lloc tan cèntric, al rovell de l’ou de la capital irlandesa, per allà hi passen milers de persones cada dia i això ha fet que sempre hagi estat un espai molt cobejat; entre altres marques s’hi han anunciat la Guinness o Baileys, que hi va ser durant molts anys.

Amb tot, fa uns mesos, el propietari, Declan Coleman, va proposar de retirar una part del rètol actual, on es pot llegir “Coleman, have a nice day”, i ampliar el rètol lluminós de tecnologia LED que ara hi ha a sota; el problema és que el nou rètol tindria una mica més de sis metres d’amplada (vint peus), amb anuncis que anirien succeint-se cada deu segons, és a dir, que n’hi hauria sis per minut, i això no va agradar gens a algunes persones, que van presentar les seves objeccions a l’ajuntament.

Entre els objectors més destacats hi va haver Ciarán Cuffe, ara eurodiputat dels Verds però que durant molts anys va ser regidor municipal i planificador urbanístic a Dublin. Segons Cuffe, l’edifici és una estructura protegida i tanta lluminària canviant contínuament tindria un impacte visual molt negatiu perquè faria que la gent centrés la mirada en aquell lloc concret i no parés atenció a tot el conjunt arquitectònic de la zona.

També hi va objectar Transport Infrastructure Ireland, l’agència pública propietària del tramvia dublinès -tot i que l’operativa va a càrrec de Transdev-, que considerava que el rètol lluminós podria reduir l’eficiència operacional, de seguretat i de capacitat de la línia verda del Luas, que passa just pel costat abans d'enfilar el carrer O’Connell, a banda de ser una possible font de distracció per als conductors del tramvia.

Finalment, l’ajuntament va rebutjar la sol·licitud de permís urbanístic adduint que el rètol lluminós tindria un impacte molt negatiu sobre l’edifici i que les seves dimensions excessives serien obstructives en el paisatge general del carrer. De tota manera, Coleman ha apel·lat la decisió de l’ajuntament i ha dut el cas a An Bord Pleanála, el regulador urbanístic, que emetrà el seu veredicte al novembre.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt