Vuit tristos nord-americans arribats el vint-i-u de maig
Els aeroports irlandesos han notat de valent els efectes del coronavirus, essent l’abril i el maig els mesos en què hi va haver menys activitat, amb quatre vols mal comptats i que, a més, anaven gairebé buits. I un dels mercats més afectats per la pandèmia ha estat el dels Estats Units que, d’ençà del 24 d’abril i fins ara, només ha aportat 15.607 passatgers, quan durant el mateix període de l’any passat en van ser més de 800.000.
Aquestes dades les ha facilitades Helen McEntee, ministra de Justícia, responent a una qüestió parlamentària de Mairead Farrell, diputada del Sinn Féin, que il·lustrava la preocupació per l’arribada de turistes americans, sobretot si eren de les zones amb més afectació del virus. En aquest sentit, al juliol es va generar una mica de paranoia després que les xarxes socials anessin plenes d’històries sobre suposades hordes d’americans fent turisme per la costa oest just acabats d’aterrar a Irlanda i sense haver fet la quarantena de catorze dies.
Amb tot, ja llavors, el ministre d’Afers Estrangers, Simon Coveney, va voler tranquil·litzar tothom assegurant que els avions provinents dels Estats Units anaven buits, fet que ara ha confirmat McEntee amb les dades del període de cent trenta-quatre dies que va del 24 d’abril fins al 4 de setembre i que revelen que, tot i que hi havia diversos vols, la mitjana diària de nord-americans arribats a l’aeroport de Dublin va ser de cent setze persones.
McEntee també va detallar que el dia en què va arribar menys gent va ser el 21 de maig, quan només hi va haver vuit passatgers que van creuar l’Atlàntic. A l’altra banda de la classificació i ja amb l’economia reoberta, hi ha el primer de setembre que, amb 323 passatgers, és el dia que n’hi ha hagut més, això sí, res a veure amb els dies d’abans de la pandèmia.
Font: Irish Examiner