La 40 és la línia d'autobús que més agrada als vàndals

La 40 és la línia d'autobús que més agrada als vàndals Un autobús de la línia 40 al centre de Dublin / Foto: Liffey

Sembla que la pandèmia provoca molt d’avorriment a alguns ciutadans -sobretot els joves- i una manera d’esbargir-se és acarnissar-se amb els vehicles de Dublin Bus; aquesta és la conclusió a la qual es podria arribar veient les xifres d’actes vandàlics que han obligat la companyia d’autobusos a escurçar alguns recorreguts. Les dades les ha facilitades la mateixa companyia a demanda de Mark Ward, diputat del Sinn Féin pel districte electoral de Dublin West, que les ha titllades de xocants.

En aquest sentit, enguany ja hi ha hagut noranta-dos actes vandàlics de tal gravetat que Dublin Bus ha decidit d’escurçar l’itinerari temporalment; aquesta xifra representa un augment del 30% respecte al mateix període de l’any passat -el 2019 va acabar amb 108 escurçaments-. De tota manera, tenint en compte els milers d’autobusos que componen la flota de Dublin Bus i tots els trajectes que fan cada dia, un portaveu de la companyia ha afirmat que en termes relatius l’afectació és força baixa.

Amb tot, el premi especial se l’endú la línia 40, que va del Liffey Valley Shopping Centre (oest) fins al Charlestown Shopping Centre (nord) passant pel centre de la ciutat, com gairebé totes les línies d’autobús de Dublin, que té una xarxa totalment radial. Segons la companyia, la 40 ha rebut trenta-cinc atacs, deu dels quals durant el mes d’agost. La segona línia d’aquesta soferta classificació és la 27, amb vint-i-un atacs seriosos, tot i que, paradoxalment, ha millorat la posició perquè havia guanyat el campionat de l’any passat amb vint-i-dos atacs.

Pel que fa al modus operandi, el més habitual és llençar pedres contra l’autobús, o fins i tot focs artificials, aprofitant que els icònics double deckers que circulen amunt i avall pel Gran Dublin són un blanc molt fàcil atesa la seva envergadura. D’altra banda, l’horari preferit dels vàndals és al vespre.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt