L’espantaocells del Banc Central, d’un film de Hitchcock

L’espantaocells del Banc Central, d’un film de Hitchcock El Banc Central d'Irlanda a North Wall Quay, Dublin 1 / Liffey

La seu corporativa del Banc Central d’Irlanda a la zona les Docklands és en un modern edifici de plaques daurades que sembla que atreia molts ocells, fins al punt que els responsables de manteniment del regulador financer es van veure obligats a instal·lar un dispositiu sonor que fa d’espantaocells i que allunya les aus de l’equipament situat al sostre de l’edifici, sobretot gavines, atès que l’indret és a tocar del port.

De tota manera, si bé sembla que el dispositiu fa molt bé la seva feina, alguns veïns han alertat dels danys col·laterals en forma de so repetitiu durant les 24 hores del dia. En aquest sentit, un resident a la zona ha explicat que se’n va adonar un dia a les tres de la matinada quan va sentir el que semblaven ocells reals però que, després d’uns minuts, va descobrir que era com una màquina emetent el so una i una altra vegada.

A més, el fet que la zona sigui molt tranquil·la i sense gens de trànsit fa que el so es percebi molt clarament, amb l’agreujant que, segons el veí, és exactament com el so del moment àlgid en una escena de terror d’un film d’Alfred Hitchcock. En un primer moment, el veí va pensar que potser era una paranoia seva, però després de parlar-ho amb altres veïns, li van dir que ells també sentien aquell so d’ocells angoixats.

Un cop sabut l’origen del so, el veí va contactar el Banc Central però no va rebre cap resposta. Tanmateix, Mannix Flynn, regidor municipal independent, ha presentat una queixa a la secció d’Urbanisme de l’ajuntament, que ha endegat una investigació sobre l’impacte ambiental del dispositiu, puix que a la zona ara hi ha menys ocells. Per la seva banda, el Banc Central, ara sí, ha assegurat que l’espantaocells serveix per a protegir el seu equipament elèctric i mecànic i alhora els ocells de no quedar-hi atrapats.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt