El Comú no vol més cases d’apostes a Moore Street

El Comú no vol més cases d’apostes a Moore Street Parada de fruita a Moore Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ja fa molts anys que el popular Moore Street (Dublin 1) ha perdut bona part del seu encant comercial i tot i que encara hi ha un continu de parades de fruita i verdura que aporten molt de color, els comerços que han anat instal·lant-se als edificis de la zona li han conferit un aire cada vegada més decrèpit i atrotinat, amb l’agreujant que els immobles situats del número 14 al 17 són un monument nacional per haver estat el lloc on els rebels dels Fets de Pasqua van celebrar la seva darrera reunió.

Amb tot, el Comú ha rebutjat el que podria haver estat un pas més en l’espiral de degradació del carrer; en aquest sentit, el projecte de la casa d’apostes Ladbrokes d’obrir-hi un local ha topat amb l’oposició de tothom -comerciants, paradistes i polítics- i és que en aquest carrer ja hi ha prou problemes, com incivisme, venda de tabac de contraban, alcoholisme, vagabunds, brutícia, etc. i la darrera cosa que mancaria seria una casa d’apostes; de fet, ja n’hi ha dues, un Boyle Sports a la cantonada amb Parnell Street i un Paddy Power a la zona més pròxima a Henry Street.

A més, el lloc on havia d’anar el nou local de Ladbrokes és on hi havia l’Ann’s Bakery and Restaurant, tancat recentment i que era el darrer cafè que restava obert a Moore Street, per la qual cosa, el rebuig de gairebé totes les parts encara tenia més de pes.

Una altra raó en contra adduïda per alguns regidors municipals i diputats de la zona és que quedaria lleig de veure una casa d’apostes a tocar del museu sobre els Fets de Pasqua que s’ha de construir entre els números 14 i 17. De tota manera, ja fa temps que el projecte s’ha empantanegat enmig de discussions inacabables i fins ara només s’hi ha fet treballs de manteniment que, segons alguns experts, són un autèntic nyap.

D’altra banda, en la seva sol·licitud, Ladbrokes havia assegurat que l’obertura del seu local no hauria suposat cap proliferació de bookies en aquella zona i que hauria atret gent, a més de diversificar l’activitat econòmica del carrer i donar-li vitalitat.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt