Comença d’enderroc de la lletgíssima Hawkins House

Comença d’enderroc de la lletgíssima Hawkins House La lletgíssima Hawkins House, Dublin 2 / Foto: Liffey

Continuen caient els edificis construïts durant les dècades dels anys seixanta i setanta del segle passat, una època en què a Dublin hi havia un concurs oficiós per a veure qui era capaç de fer una cosa més lletja, tot facilitat per l’estreta connexió entre promotors immobiliaris i polítics així com pel fet que bona part del centre de la ciutat queia a trossos a causa de la manca de manteniment; a més, s’hi ha d’afegir un cert acarnissament amb l’arquitectura georgiana, considerada una rèmora de l’ocupació britànica.

Ara, més de tres anys després d’aprovar-se el seu enderroc, és el torn de la Hawkins House, construïda entre el 1962 i el 1964 al carrer homònim de Dublin 2 i que durant molt de temps va ser la seu del departament de Sanitat. Aquest edifici, juntament amb l’Apollo House, a tocar de la Hawkins i que va anar a terra l’any 2018, formava part d’un conglomerat urbanístic en què destacava una cosa per sobre de la resta: la seva lletjor extrema.

Segons l’Oficina de Treballs Públics (OPW), ens que s’encarrega de la gestió i del manteniment del parc mobiliari estatal, el procés d’enderroc -que es farà pis per pis- i adequació del solar durarà uns onze mesos; un cop acabat, en funció dels fons disponibles, es decidirà que s’hi fa. De tota manera, An Bord Pleanála, el regulador urbanístic, va donar el seu vistiplau per a la construcció d’un nou edifici de fins a deu plantes, per la qual cosa, molt probablement es vendrà el solar a un inversor privat.

Altres edificis de la zona que ja han anat a terra han estat l’antic cinema Screen, un altre exemple d’arquitectura del formigó que ja fa uns anys que va tancar, així com l’immoble on hi havia The Long Stone, un dels pubs més antics de Dublin. Al seu lloc s’hi construiran edificis que combinaran habitatges, oficines, locals comercials, cafès i restaurants, i que tindran una altura que, en el cas del lloc on hi havia l’Apollo House, podria ser de vint-i-un pisos. El conjunt s’anomenarà College Square.

Font: The Irish Times

Torna a dalt