Un Nadal blanc a Dublin o a Belfast es paga a sis a un

Un Nadal blanc a Dublin o a Belfast es paga a sis a un Nevada a l'aeroport de Dublin el 23 de desembre del 2010 / Foto: Liffey

És un dels clàssics de cada final d’any i el pandèmic 2020 no en serà cap excepció; en aquest sentit, Paddy Power ja ha endegat la seva tradicional aposta per un Nadal blanc, una més de les moltes que ofereixen els popularíssims bookies, que aprofiten que els punters tenen caler fresc cremant-los a les mans per apostar per qualsevol cosa, tot i que les apostes esportives, sobretot el binomi futbol-cavalls, formen el gruix del negoci.

Tornant a la climatologia, Paddy Power ofereix una ràtio de 8 a 1 a qui aposti per un Nadal blanc a Dublin o a Belfast, és a dir, que en cas d’encertar-la, els jugadors cobrarien vuit euros per cada euro apostat. Evidentment, la ràtio depèn del risc i Londres, més al sud, es paga a 8 a 1. Per contra, les escoceses Glasgow, Edimburg i Aberdeen, molt més al nord i amb més probabilitat de patir una nevada, es paguen a 4 a 1.

De tota manera, a fi d’evitar els problemes del passat, quan no hi havia un criteri gaire clar sobre què es considerava un Nadal blanc -no n’hi havia prou que hi hagués neu al carrer sinó que havia de nevar aquell dia-, cada vegada es posen unes condicions més estrictes. Enguany, en el cas de Dublin, Paddy Power només considerarà que un Nadal és blanc si, abans de les nou del matí, neva una quantitat mesurable a l’aeroport, que és on hi ha una de les tres estacions meteorològiques que Met Éireann té a la zona de la capital.

Per la seva banda, Met Éireann, que no ofereix previsions a llarg termini, ha assegurat que veu força improbable que nevi el dia de Nadal, tot i que durant els darrers seixanta anys aquest fenomen ha passat nou vegades, més concretament els anys 1964, 1970, 1980, 1993, 1995, 1999, 2004, 2009 i 2010, és a dir, cada sis anys, de mitjana. Qui sí que fa previsions a llarg termini és Accuweather, que a Dublin, per al 25 de desembre, preveu ruixats i una temperatura que oscil·larà entre el 7 i els 9 graus, una combinació que no tindria com a resultat un Nadal blanc.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt